In de loop der jaren is mede door de uitbreiding van de bezetting het repertoire enigszins gewijzigd. Zo worden er voor het Bever Brass Ensemble arrangementen gemaakt van de meest bekende koperensemble-muziek, maar ook de oorspronkelijk composities voor koperbezetting blijven bij dit ensemble geliefd.

Het Bever Brass Ensemble heeft inmiddels een zeer uitbreid repertoire opgebouwd dat verschillende stijlperioden omvat. Tegenwoordig spelen zij niet alleen maar composities uit de Renaissance, de Barok, de Klassieken en de Romantiek, maar hebben daarnaast moderne muziekstukken uit de twintigste eeuw hun intrede gedaan; het Bever Brass Ensemble heeft kennis gemaakt met de echte jazzmuziek, waarbij onder meer bebop-, cool jazz- en swingmuziek zeer geliefd zijn. Maar ook eigentijdse popmuziek is niet geheel onbekend bij dit ensemble. Uiteindelijk is er keuze uit meer dan 500 verschillende werken.

Bij een meer klassiek getint concert kunt u verschillende arrangementen van klassieke meesterwerken verwachten, zoals stukken uit de Barok van onder andere Bach, Vivaldi, Handel, Purcel, Gabrieli en Monteverdi. Ook zullen er muziekstukken van De Eerste Weense School (Beethoven, Haydn en Mozart) uit de Klassieken ten gehore worden gebracht. Maar daarnaast zijn composities van componisten uit de Romantiek zoals Schumann, Grieg, Mendelssohn, Schubert en Tsjaikovski van de partij. En natuurlijk ontbreken de muziekstukken van de klassieke componisten uit de Twintigste Eeuw niet. Zo worden de meesterwerken van onder andere Albeniz, Debussy, Ravel, Shostakovich, Strawinski, Prokofiev en Milhaud vertolkt.

Van een concert met een meer moderne invulling kunt u composities uit verschillende jazzstijlen verwachten. Zo vertolkt het Bever Brass Ensemble met enige regelmaat "Fiesta" van Chick Corea en "The Pink Panther" van Mancini. Maar ook "Frére Jacques" van de arrangeur/componist John Iveston en een uitstapje naar delen van "Espana op.165" gecomponeerd door Albeniz zijn bij het ensemble razend populair. Verder komt ook het populair klassieke stuk "James" - inclusief bugelsolo - gecomponeerd door Haemhouts voor op het uitvoeringsrepertoire van het ensemble. En voor de echte popliefhebber worden er zo nu en dan muzikale werken van onder andere de popster Sting ten gehore gebracht.

Enige chronologische voorbeelden uit de unieke bibliotheek van het Bever Brass Ensemble:
 
     Renaissance 
       Concerto for clarini & timp. (Altenburg, J.E.) 
        Four Tudor Canzonas for Brass (Di Lasso, O.)  
        Symphonia Sacrea (Gabrieli G.) 

      Barok en Klassieken 
        Choral and March (Beethoven L.van) 
        My Spirit Be Joyful (Bach, J.S.) 
        Psalm Fantasia (Pachelbel, J.) 
        Trumpet Tune and Air (Purcell, H.) 
        Trumpet Voluntary (Clarke J.) 
        Turmmusiken (Beckerath V.) 
        Two Pieces (Holborne A.) 

      Romantiek 
        Amor Marsch (Strauss, J.) 
        Espana op. 165 (Albeniz, I.M.F.) 
        Humoresque (Dvorak, A.) 
        Introduction & Postludium (Bruckner, A.) 
        Le Petite Negre (Debussy, C.) 

      Populaire Arrangementen 
        Bess, You is my Woman Now (Gershwin G.) 
        Fanfare for Bima (Bernstein L.) 
        Moon over Bourbon Street (Sting, arr. S.Bohn) 
        Music Hall Suite (Horowitz J.) 
        Pezzo Festovo (Andriessen, H.) 
       The Pink Panther (Mancini) 
        When I'm Sixty-four (Beatles) 

      Originele Composities 
        Shepherd's Hey (Grainger, P.) 
        Suite for Brass Septet (Dodgen S.)  
        Symphony for Brass Choir (Ewald V.) 

                                                                      14-10-12 oa bbe 025 - kopie verkleind